5 typov na moderné lepenie obkladov a dlažby

Zariaďujete si dom alebo byt? Inšpirujte sa aktuálnymi modernými trendmi v obkladoch a dlažbách. Či už plánujete rekonštrukciu alebo stavbu nového domu, nezaobídete sa bez plánovania kúpeľne, terasy ak tomu aj dizajnového obkladu. Aj pri lepení obkladov a dlažieb existujú zaužívané postupy, ktoré v dnešnej dobe už nemusia byť najlepším riešením z dôvodu vývoja kvalitnejších materiálov. To nám otvára dvere do nových neobmedzených dizajnových možností.

Velké formáty

Kedysi sme boli zvyknutí na obklady menších rozmerov, obvykle do 40 x 40 cm. Dnes sa môžeme stretnúť aj s rozmermi nad 120 x 120 cm. Dôvod je jednoduchý. Páči sa nám jednoliata podlaha, ktorá zdanlivo nemá konca. Jej údržba je tiež jednoduchšia.

Žiadne škáry

Pri zariaďovaní domu či bytu môžeme použiť akýkoľvek veľký obklad, ale pokiaľ bude ohraničený hrubými škárami, pokazí nám to celý koncept jednoliatosti. Kedysi platilo pravidlo – čím väčší obklad, tým väčšie škáry. Dnes už našťastie nie sme týmto pravidlom limitovaní a pri správnom výbere lepidla môžeme lepiť aj veľkoformátový obklad bez škár. Vďaka tomu docielime pocit jednoliatosti podlahy či stien.

Minimalizmus

V minulosti sme boli zvyknutí na viac farieb v rámci jednej steny napr. v kúpeľni. Farebné mozaiky z rôznych odtieňov kachličiek alebo s už predtlačenými kvetmi, či inými obrazcami boli zaujímavé a v mnohých domácnostiach veľmi obľúbené. Dnes sa už preferuje skôr minimalistický štýl v jednom, maximálne v dvoch farebných odtieňoch. Môžeme si tak tri steny obložiť jednou farbou obkladu a na štvrtú stenu zvoliť inú, výraznejšiu farbu. Niekde sa stretneme aj so stenami v jednej farbe a podlahou inej farby, prípadne celou kúpeľňou iba v jednom odtieni. Základom je – čím menej, tým lepšie.

Tmavé odtiene

Vedeli ste o tom, že čierna farba patrí medzi teplé odtiene? Väčšinou sme sa tmavým farbám vyhýbali pri zariaďovaní kúpeľne, kvôli jej nižšej svetelnosti, pocitu stiesnenosti alebo len skrátka kvôli „smutnej“ farbe. Dnes už patrí čierna k obľúbeným farbám pri modernom zariaďovaní domu či bytu a je považovaná za elegantnú farbu.

Obklad na neobvyklých miestach

Už sme si zvykli, že obklad patrí do kúpeľne a do kuchyne, avšak v modernom dizajne sa niekedy upúšťa od tohto trendu. V kuchyniach ale aj kúpeľniach sa stále viac stretávame s použitím vinylovej či laminátovej podlahy a obklady sa presúvajú na iné miesta. Obklad na stene v obývacej izbe, chodbe alebo aj zvonku na dome sa stáva veľmi trendovým a dizajnovým prvkom.

Moderné trendy v bývaní vyžadujú použitie kvalitného materiálu prispôsobeného na náročné požiadavky. Bezškárové lepenie veľkoformátových obkladov a dlažieb v podmienkach s vysokými tepelnými rozdielmi sa nezaobíde bez použitia Extrémne flexibilného lepidla na obklady a dlažby MAMUT GLUE FLEXI S2. Lepidlá s flexibilitou triedy S2 patria do najmodernejších lepidiel súčasnosti a boli vyvinuté práve kvôli zvyšujúcim sa požiadavkám moderných trendov v bývaní. S takou vysokou flexibilitou lepidla MAMUT GLUE FLEXI S2 prilepíte takmer akýkoľvek obklad v interiéri aj exteriéri.

Nech sa rozhodnete pre akýkoľvek obklad v interiéri alebo exteriéri, stavte na lepidlo s vysokou flexibilitou triedy S2 as extrémnou prídržnosťou k podkladu, aby ste predišli poškodeniu povrchu v budúcnosti. Viac informácií o lepidle MAMUT GLUE FLEXI S2 nájdete na tejto stránke a zakúpite ho v každých dobrých stavebninách alebo hobby markete.

Potrebujete poradiť s výberom alebo aplikáciou lepidla na novú dlažbu alebo obklad? Obráťte sa na náš technický alebo obchodný tím profesionálov, ktorý Vám rád poradí online, telefonicky alebo osobne. Sme tu pre vás.