Náter alebo liata epoxidová podlaha do garáže aj obývacej izby

Určite ste sa s nimi stretli. Sú to nenápadné, strohé, ale za to vysoko funkčné podlahy parkovacích domov, pôsobiace dojmom, že znesú akékoľvek zaťaženie. Sú to ale zároveň aj dizajnové skvosty – podlahy, ktoré by sa dali považovať za umelecké diela, zdobiace moderné recepcie, luxusné predajne a showroomy, štýlové kaviarne či príbytky oceňované za architektúru a interiérový design. Je to iba zlomok zo stavebného univerza, kde si epoxidová podlaha nájde uplatnenie.

Jeden systém, mnohostranné využitie

Univerzálnosť je častokrát pojem skrývajúci kompromisy. Hľadá sa balans medzi funkčnosťou a estetikou pričom to môže viesť k priemernosti, ktorá nevyniká v žiadnom smere . Epoxidové podlahy však môžeme skutočne považovať za univerzálne so všetkým, čo k tomu patrí. Ich úžitkové vlastnosti idú ruka v ruke s estetickými. Zároveň sa jedná o pomerne jednoduchý systém, kedy pomocou malej skupiny výrobkov pokryjeme široké požiadavky na využitie a vzhľad. Rovnako nepotrebujeme žiadne špeciálne vybavenie, a to všetko len pri veľmi nízkej časovej náročnosti. Znie to až príliš fantasticky? Nevýhody sa oproti konvenčným systémom skutočne hľadajú len ťažko.

Liata epoxidová podlaha je…

Odolná – voči vode, soliam, ropným produktom, chemikáliám a vysokému mechanickému zaťaženiu.
Jednoliata – bez škár, narušujúcich jej vizuál a obmedzujúcich jej životnosť.
Jednoduchá na údržbu – hladká, umývateľná, pričom znesie nápor upratovacej čaty aj tlakovú vodu.
Ideálne aj pre rekonštrukcie – nenavyšuje podlahovú skladbu, pri dodržaní istých podmienok aplikovateľná na pôvodnú dlažbu či iné krytiny, možnosť renovácie starších epoxidových náterov, vyrovnáva nerovnosti a nedostatky vďaka prirodzeným nivelačným vlastnostiam.
Bezpečná – umožňuje vytvoriť protišmykovú úpravu od jemného zdrsnenia až po najvyššiu triedu. V antistatickom prevedení dokáže odvádzať statickú elektrinu a zamedziť tak vzniku výboja ohrozujúceho citlivú elektroniku, opodstatnenie má tento systém aj vo výbušnom prostredí.
Krásná – možnosť rôznym spôsobom kombinovať celé spektrum odtieňov RAL, otvára tak dvere k takmer nekonečnej kreativite, zároveň vie byť aj jednoduchá a jemná.

Liata epoxidová podlaha a jej využitie

Industriálny štýl je momentálne jedným z trendov interiérového designu. Začalo to pojmom „loft“. Išlo o bývalé priemyselné či skladové priestory upravené na bývanie. Neskôr sa tento koncept preniesol aj do novostavieb – do bytov, obchodných priestorov a gastro prevádzok, kde sa snažíme industriálny vzhľad imitovať. Epoxidová podlaha sa však na nič nehrá. Svojím priemyselným vzhľadom dokonale zapadne do industriálneho štýlu, stále si však zachováva svoje výnimočné vlastnosti. Epoxidová podlaha je tak vhodná do garáže, výrobnej haly či technickej miestnosti – na miestach jej pôvodného uplatnenia.

Svojpomocne alebo s odbornou firmou?

Epoxidový systém EPOXIN je pomerne jednoduchý na aplikáciu a nevyžaduje žiadne špeciálne či finančne nákladné vybavenie. Naša technická dokumentácia obsahuje všetky dôležité informácie, detaily prípravy a postup aplikácia epoxidovej podlahy nájdete na našich stránkach. Rovnako sme konzultačne k dispozícii či už online nebo telefonicky.

Podlahu technickej miestnosti či garáže dokáže vyhotoviť aj priemerne zdatný kutil. Aplikácie s vyššími nárokmi na estetiku odporúčame zveriť odbornej firme, prípadne sa do nich pustiť až po nadobudnutí predchádzajúcich skúseností.

Pri práci s epoxidom je nutné dôsledne dodržať všetky uvádzané postupy a podmienky aplikácie. Zvláštny dôraz treba klásť na prípravu podkladu a čistotu na pracovisku. Pokiaľ tieto podmienky dodržíme, epoxidová podlaha nás odmení svojou funkčnosťou, krásou a dlhou životnosťou.

Kvalitná liata epoxidová podlaha odoláva vysokému zaťaženiu, elektrostatickým výbojom a je vhodným riešením pre mnoho priestorov. Garáže, pivnice, dielne, ambulancie priemyselnej haly, sklady, ale aj interiéry domácností. Vyberte si jeden z mnohých RAL odtieňov a pustite sa do realizácie. Prinášame vám komplexné skladby produktov v systémoch s podrobnými postupmi na aplikovanie epoxidovej podlahy pre rôzne využitia.

Prezrite si tiež náš katalog.