Den Braven pokračuje v navyšovaní skladových kapacít

Úvalno, Česká republika 26. júna 2019
Spoločnosť Den Braven Czech and Slovak a.s. zahájila plánované povrchové úpravy a betonáž základnej konštrukcie v poradí už svojej siedmej skladovej haly, ktorá sa bude nachádzať v areáli veľkokapacitného logistického centra v Úvalne na severnej Morave.

Podľa projektu sa plánuje so zastavanou plochou skladu s rozlohou 1940 m2 (40,51 m x 47,90 m, výška 11,2 m), ktorá pojme 3800 nových paletových miest. Po ukončení výstavby sa takto celková skladová plocha navýši na takmer 13 000 m2 a paletová kapacita na 18 000 miest.

Generálny riaditeľ spoločnosti Marcel Rys hovorí: „Zámerom je rozšírenie kapacity centrálneho skladu do miery zodpovedajúcej obchodnej stratégii spoločnosti s výhľadom na niekoľko nasledujúcich rokov. Navýšenie je tiež potrebné z dôvodu postupného rozširovania sortimentu ponúkaných výrobkov. Okrem toho umožní dostatočné predzásobenie sa a optimalizáciu odberateľsko-dodávateľských vzťahov. Naším hlavným cieľom je distribuovať produkty Den Braven okamžite v akomkoľvek množstve.“

Stavba bola zahájená 1. júna 2019. Ukončenie výstavby naplánoval náš generálny dodávateľ stavby Femont Opava s.r.o na koniec októbra 2019.

Nová skladová hala bude mať obdĺžnikový tvar s plochou strechou sedlového tvaru. Prístavba je realizovaná v rovnakom konštrukčnom systéme ako existujúce haly – oceľová konštrukcia tvorí rám oceľového halového skeletu. Obvodový plášť novej haly je navrhnutý zo sendvičových panelov, strešná konštrukcia haly zo sendvičových panelov s hornou vrstvou z oceľového lakovaného plechu a so strešnými svetlíkmi – presvetľovacími panelmi. Farebnosť exteriéru bude podobná ako u už existujúcich hál, t.j. kombinácia bielej farby s červenými pruhmi na úrovni soklu.

Firma Den Braven Czech and Slovak a.s pôsobí na českom trhu už od roku 1997 v oblasti predaja a distribúcie stavebnej chémie, t.j. tmelov, silikónov, PUR pien, prísad do stavebných zmesí, asfaltových hydroizolácii a pod. Svojim silným proklientským prístupom, podporou značky Den Braven a širokou sieťou obchodníkov patrí medzi hlavných hráčov v segmente stavebnej chémie. Obrat za rok 2018 presiahol 2 miliardy Kč.

Do portfólia spoločnosti Den Braven patrí aj vysokopevnostné lepidlo MAMUT GLUE, ktoré sa stalo jednotkou na trhu stavebných lepidiel vďaka jednoduchosti použitia – s maximálnym účinkom a efektivitou – a to aj bez použitia fixačných svoriek a podpier.

Od roku 2013 výrobná spoločnosť Den Braven Production s.r.o. vo svojom výrobnom závode zastrešuje výrobu cementových lepidiel na obklady a dlažbu, samonivelačných hmôt a fasádnych cementových stierok, ako aj hydroizolačných hmôt, brúsiteľných tmelov na sadrokartóny a akrylové tmely.

Spoločnosť pôsobí aktívne aj na Slovensku a v Maďarsku.