Den Braven Přerov 2019 – vitajte v budúcnosti

Už dlhšiu dobu v Den Braven vieme, že výrobný závod v Přerove je naša budúcnosť, ktorá nám otvára dvere k realizovaniu našich snov– etablovať sa na trhu nie len ako schopní obchodníci, ale zamieriť až k podstate celého nášho dlhoročného snaženia. Byť producentom, ktorý je rešpektovaný nie len pre svoju spoľahlivosť, ale aj flexibilitu a rýchlosť s akou zavádza nové, inteligentné riešenia.

 

Nie vždy to bola cesta ľahká a priamočiara, ale kombinácia vytrvalosti, tvrdohlavosti a schopnosti ísť za svojimi snami sa v roku 2012 premenila v to, že sme takmer okamžite začali s rekonštrukciou a prípravou celého objektu pre potreby budúcej expanzie na trh s hydroizoláciami a sypkými zmesami. Ku koncu roka 2013 spúšťame skúšobnú prevádzku a naberáme prvých zamestnancov. V tej dobe u nás pracuje 12 ľudí v režime dvojzmennej prevádzky.

Aj cez neustále ladenie receptúr a výrobných procesov sme prvý rok existencie (2014) dodali na trh prvý milión vriec sypkých zmesí. Tempo bolo treba v prvom rade zafixovať a definitívne potvrdiť pozíciu producenta vyznačujúceho sa kvalitou za rozumnú cenu. V roku 2015 tak vyrábame dva milióny vriec sypkých zmesí a vstupujeme do Zväzu výrobcov suchých omietkových a maltových zmesí. To všetko nám dodalo dôveru v seba samých a odštartovalo tak 2. etapu výstavby a rozširovania nášho závodu na ktorého konci bolo zvýšenie výrobnej kapacity v podobe druhej, oveľa modernejšej automatickej linky na výrobu sypkých zmesí. Ten istý rok bol aj v znamení inštalácie výrobnej linky na plnenie produktov do kanistrov a fliaš. Predovšetkým to sú v našom portfóliu penetrácie, impregnácie a zámesové zmesi. Rok 2015 je pri spätnom pohľade strategický rok, kde na jeho konci z přerovského výrobného závodu expedujeme 20 rôznych produktov, ktoré sa neskôr stanú kľúčové a umožnia nám venovať pozornosť na vývoj a výrobu ďaleko špecifickejších, špeciálnych produktov.

Naše laboratórium a vývojové centrum sa po investíciách z minulého roka radia medzi zlatý štandard, ktorý je už dnes úplne nevyhnutné využívať či už pre spätnú kontrolu všetkých vyrábaných šarží, ktoré našu výrobu opúšťajú, alebo pre dlhodobé testy, ktoré na svojom konci prinášajú inováciu, alebo úplne nový produkt. Administratívne zázemie je dnes neoddeliteľne spojené so samotnou výrobou, a to vkusnou architektonickou prístavbou, ktorej vládne funkčnosť a dôraz na pohodlie vlastných zamestnancov.

Aktuálne v Přerove vyrábame viac ako 50 typov produktov, a aj napriek trendom smerom k priemyslu 4.0 je tu zamestnaných 40 pracovníkov a pokiaľ to situácia na trhu práce dovolí, otvoríme v priebehu roka ďalšie voľné pracovné miesta.

Náš posledný počin, linka na plnenie kartúš, patrí k najmodernejším technológiám tohto druhu v Európe a je schopná vyprodukovať 3.600 kartuší za hodinu. Na zozname noviniek je tiež plne automatická linka na plnenie produktov do vedierok. Tu prevažne vzniká základ pre distribúciu kompletného portfólia pre sadrokartónárov. K dokonalej logistike a synchronizácii dopytu trhu využívame 2.000 paletových miest s kapacitou dennej expedície 18tich kamiónov zásobujúcich celé územie Slovenska a Česka a to do dvoch pracovných dní od potvrdenia objednávky.

Za 5 rokov existencie nášho výrobného závodu sme prešli dlhú cestu, ktorá len potvrdzuje správnosť rozhodnutia vystúpiť z komfortnej zóny a vydať sa smerom, ktorý pre budúcnosť znamená veľa.