Objavte krásu v detailoch s epoxidovou živicou na odlievanie

Kreatívni umelci už určite poznajú krásu v zalievacích epoxidových živiciach. Je nimi možné dekorovanie nábytku, bytových doplnkov, ale aj šperkov. Vďaka svojej čírosti sa dajú sfarbiť najrôznejšími farebnými odtieňmi, ale aj narábať s mierou priehľadnosti. Zhrnuli sme pre vás niekoľko inšpirácií, ktoré zo zalievacej epoxidovej živice dokážete vytvoriť.

Epoxidová živica na jedálenské stoly, konferenčné stolíky

Veľmi obľúbená technika využitia epoxidových živíc na oživenie jedálenských a konferenčných stolov. Stolári s ňou vytvárajú priam umelecké diela, ktoré oslovia. Najčastejšie sa stretávame so zaliatím masívnych kusov dreva, ktoré si zachovávajú svoju charakteristickú prirodzenú štruktúru. To ale nie je jediným možným riešením. Nebojte sa experimentovať a skúste drevo zaliať do rôznych tvarov, kontrastných farieb alebo zalejte predmety priamo do stola.

Nástenné hodiny z epoxidovej živice

Vyrobte si jedinečný dizajnový kúsok do domácnosti. Hodiny zaliate epoxidovou živicou s farebným pigmentom pôsobí štýlovo a moderne. Správnym namiešaním farieb môžete dosiahnuť efekt prímorských vĺn. So správnym vyrezaním dreva a modrým sfarbením epoxidovej živice je možné vytvorenie efektu zemegule.

Šperky z epoxidových živíc

Tu si prídu na svoje najmä milovníci šperkov. Vytvorte si svoj unikátny šperk, ktorý nebude mať nikto iný. Náušnice, prstene, prívesky najrôznejších tvarov a farieb. Skombinujte niekoľko odtieňov do jednej formy, hrajte sa s priehľadnosťou, alebo zalejte do šperku kvet či metalické kúsky. Buďte originálni a nebojte sa skúšať.

Epoxidové podšálky, podložky

Veľmi jednoduché na výrobu a zároveň efektné. Odlejte si náhodné ploché tvary, prípadne použite formu, do ktorej stačí naliať malé množstvo zalievacej hmoty. Na ozdobenie môžete použiť farebné pigmenty, ktoré roztiahnete ihlicou, prípadne zalejete metalické kúsky, kamienky a pod. Okraje dotvorte namaľovaním po vytvrdnutí. Na podložky z epoxidových živíc môžete pokladať aj horúce nápoje.

Epoxidové misky a etažéry

Dostávame sa k mierne zložitejším aplikáciám epoxidových živíc. Pri tvorbe misiek na šperky je dôležité myslieť na tenké vrstvy a mierne sklony. Etažéry si vyžadujú vŕtanie, ktoré je možné po úplnom vytvrdnutí hmoty. Zdobenie je už na vašej fantázii. Misky a etažéry sú v tomto prípade vhodné skôr na šperky a osobné veci. V prípade jedla ho odporúčame nepokladať priamo na povrch, ale na obrúsok, prípadne používať jedlo v košíčkoch.

Dekorácie a doplnky pre radosť z epoxidových živíc

Do epoxidových živíc je možné zaliať aj svetielka, z ktorých môže vzniknúť zaujímavý efekt. Takúto lampičku určite ocenia aj deti ako nočné svetlo alebo len tak pre radosť. Epoxidové živice nám poskytujú neobmedzené možnosti nie len na nábytok, interiérové doplnky, šperky ale aj ako ideálne darčeky pre našich blízkych. Zaliate iniciály mena v ich obľúbených farbách či z kvetov sú krásnym darčekom k meninám alebo narodeninám. Umelecky cítiace duše vedia vytvárať z hmoty rôzne obrazce pre potešenie a dekoráciu do domu. Popustite svoju kreativitu a objavte krásu v detailoch vďaka epoxidovým živiciam.

Epoxidová zalievacia hmota EPOXIN DEKOR

Pri tvorbe vyššie uvedených predmetov a im podobným, použite Epoxidovú zalievaciu hmotu EPOXIN DEKOR. Je to dvojzložková číra hmota na báze epoxidových živíc vhodná aj na farbenie pigmentami. Podrobné informácie nájdete na stránke výrobku.

Epoxidová zalievacia hmota EPOXIN DEKOR

Užitočné rady pre prácu s epoxidovou zalievacou hmotou

Zalievaciu hmotu aplikujte najlepšie pri teplote +20°C. Neodporúčame jej aplikáciu pri teplotách pod 15°C alebo nad 30°C.

Po jej zamiešaní nechajte hmotu pred aplikovaním odstáť aspoň 30 minút, aby ste predišli vzduchovým bublinám.

Rozliatu hmotu nechajte vytvrdnúť dostatočné dlhý čas v závislosti od objemu.

Opracovanie frézovaním, brúsením a vŕtaním je možné najskôr po 7 dňoch.