Lepidlo Turbo Speed - Pevný spoj za 60 sekund

Lepidlo Turbo Speed – Pevný spoj za 60 sekúnd

Hľadáte univerzálne lepidlo, ktoré zrýchli Vaše stavebné práce a zároveň poskytne nekompromisnú pevnosť ? Predstavujeme vám Turbo Speedrevolučné PU lepidlo, ktoré prináša novú úroveň efektivity a spoľahlivosti pre vaše lepenie. S lepidlom Turbo Speed sa môžete jednoducho vrhnúť na lepenie polystyrénu, betónu, dreva a vôbec väčšiny bežných stavebných materiálov. Navyše ušetríte čas, pretože tuhne už za 60 sekúnd. To vám umožní dokončiť vaše projekty v rekordnom čase!

Čo je to polyuretánové lepidlo?

Polyuretánové lepidlo, často označované jednoducho ako PU lepidlo, je vytvorené z polyuretánových polymérov. PU lepidlá tuhnú prostredníctvom chemickej reakcie, čo vytvára trvanlivé a odolné spoje. Vďaka svojej všestrannosti a spoľahlivosti sú používané tam, kde je vyžadované silné a zároveň flexibilné spojenie medzi rôznymi materiálmi. V prípade lepidla Turbo Speed je veľkou výhodou rýchlosť aplikácie a tuhnutia, ktorá je v kategórii podobných lepidiel skutočne neprekonateľná.

Čo všetko dokáže lepidlo Turbo Speed?

Zháňate kvalitné lepidlo na polystyrén, pretože práve potrebujete nalepiť dekoračné lišty? Potrebujete jednoducho spojiť OSB dosky alebo zháňate lepidlo na drevotriesku? Potrebujete rýchlo pripevniť drevené dekorácie na sadrokartón? Jednoducho povedané Turbo Speed sa hodí takmer pre každý projekt. Ide naozaj o všestranný produkt s celým radom použitia. Poďme sa pozrieť aspoň na niektoré z nich.

Lepidlo na polystyren

Lepiaca pena na polystyrén má skvelú priľnavosť, nijako nenarušuje povrch polystyrénových prvkov a po vytvrdnutí je objemovo stála, takže sa vám nestane, že sa by sa po aplikácii materiál akokoľvek vlnil alebo rozplával. Skvele sa tiež hodí na lepenie polystyrénových dekoračných prvkov, ako sú lišty, rozety a ďalšie imitácie štukovej výzdoby. Pri lepení polystyrénu je taktiež veľkou výhodou možnosť korekcie. Nemusíte sa teda báť, že sa prvýkrát úplne netrafíte.

Lepidlo na drevo

Pri aplikácii lepidla na drevo oceníte najmä jeho kvalitnú štruktúru, ktorá skvele drží aj pri miernych nerovnostiach povrchu. Turbo Speed je ideálny na lepenie parapetov, vnútorných priečok, OSB dosiek a ďalších drevených prvkov v interiéri alebo ako ideálne lepidlo na drevotriesku.

Lepidlo na murivo, betón a omietku

Univerzálnosť PU lepidla Turbo Speed plne doceníte pre jeho variabilitu. Či už ide o hrubé stavebné práce, alebo drobný projekt vylepšenia domácnosti, určite vás nesklame. Skvele drží na očistenom murive, betóne a omietke. Vďaka vysokej priľnavosti sa nemusíte báť lepenia na zvislé plochy, alebo rovno na strop.

Aj keď najčastejšími prípadmi použitia lepidla budú stavebné projekty, dokáže lepiť aj plasty, nemäkčené PVC a mnoho ďalších materiálov. Preto nájde svoje uplatnenie napríklad v dielňach a pri najrôznejších kreatívnych projektoch.

S lepidlom Turbo Speed sa môžete jednoducho vrhnúť na lepenie polystyrénu, betónu, dreva a vôbec väčšiny bežných stavebných materiálov. Navyše ušetríte čas, pretože tuhne už za 60 sekúnd. To vám umožní dokončiť vaše projekty v rekordnom čase!

Ako používať penové lepidlo?

Pri všetkých našich produktoch sa snažíme o maximálny komfort pri použití. Turbo Speed v tomto nie je žiadnou výnimkou! Aplikácia sa vykonáva jednoducho v niekoľkých krokoch a nezaberie vám viac ako pár minút.

  1. Pripravte si pištoľovú dózu – Polyuretánové lepidlo dodávame v natlakovanej dóze, ktorú treba pred použitím dôkladne pretrepať. Potom stačí nasadiť aplikačnú pištoľ a môžete sa rovno vrhnúť na lepenie.
  2. Navlhčite podklad – Lepidlo sa nanáša na navlhčený podklad. Úplne vám postačí domáci postrekovač na kvety. Na OSB dosky, murivo, pri lepení polystyrénu a ďalších väčších plôch je možné v tomto kroku použiť aj valček.
  3. Naneste lepidlo Turbo Speed – Aplikujte lepidlo v jednej vrstve na povrch, ktorý budete lepiť. Mierne nerovnému povrchu sa ale Turbo Speed ľahko prispôsobí.
  4. Znovu navlhčite lepidlo – Teraz sa vám bude znova hodiť postrekovač na kvety. Vlhkosť je potrebná na vytvorenie povrchovej šupky na PU pene.
  5. Počkajte 60 sekúnd – Nechajte lepidlo ľahko odvetrať a vytvoriť povrchovú šupku. Medzitým si môžete pripraviť ďalšiu plochu na lepenie alebo vybrať prvky, ktoré budete lepiť.
  6. Spojte prvky k sebe – Najneskôr do 2 minút po aplikácii pritlačte lepené prvky pevne k sebe. Lepidlo ešte nie je úplne tuhé a s plochami je možné ešte manipulovať ďalších 60 sekúnd, ale po uplynutí tejto doby už držia pevne na mieste.

V prípade lepenia viacerých prvkov naraz odporúčame si prácu rozdeliť po jednotlivých častiach tak, aby ste to vždy stihli pred vytvrdnutím lepidla. Rýchlosť lepenia je tu veľkou výhodou, ale pre pomalého remeselníka môže mať aj svoje úskalia. Pokiaľ ste aplikovali penu na nevhodné miesta, alebo vám na okrajoch lepených spojov trochu vyliezla, nič sa nedeje. Počkajte do úplného vytvrdnutia a prebytky jednoducho odrežte. Nezabudnite tiež po použití vyčistiť aplikačnú pištoľ. A ak premýšľate nad tým, ako odstrániť polyuretánové lepidlo napríklad z rúk alebo nábytku, pozrite sa na ďalšie produkty v kategórii čističov PU pien.

Ďalšie informácie ohľadom použitia univerzálneho polyuretánového lepidla Turbo Speed nájdete aj v krátkom videu, ktoré sme pre vás pripravili.

Možné problémy při lepení s Turbo Speed

Aj penové lepidlo Turbo Speed má svoje limity. Rozhodne vám nebude držať na polyetyléne a polypropyléne, z ktorého sú vyrobené napríklad vodovodné rúrky a niektoré konštrukčné dosky. Ďalej s ním nemôžete počítať pri teflóne a príliš mastných povrchoch. Berte do úvahy, že lepidlo nie je UV stabilné a pri vplyve poveternostných podmienok môže čoskoro degradovať. Pokiaľ ale zabránite prístupu slnečných lúčov, je veľmi stále a pevné dlhé roky.

S Turbo Speed nebudete len lepiť – budete stavať a budovať s istotou a rýchlosťou, ktorá urobí rozdiel. Stane sa vašim pomocníkom v každej situácii a nikdy vás nenechá čakať. Urýchlite svoje projekty a dosiahnite profesionálne výsledky s Turbo Speed! Informácie o lepidle tiež nájdete v článku o produktových novinkách a v príslušnom  technickom liste.

Zaujímajú vás ďalší polyuretanové lepidlá? Pokiaľ nepotrebujete lepiť raketovou rýchlosťou, ale vyžadujete nekompromisne pevný spoj odolný voči vlhkosti aj vode, nezabudnite sa pozrieť na revolučnú Power Kleber.A pokiaľ vám ide priamo o lepenie polystyrénu pri zatepľovaní domu, určite by ste nemali minúť náš článok o lepiacej pene na polystyren Thermo Kleber. PU lepidlá sú nesmierne variabilné a akonáhle sa ich naučíte používať, otvoria sa vám úplne nové možnosti. Stačí si vybrať to pravé!