Oprava betónu rýchlo a ľahko s BETON FIX

Poškodenie starších betónových povrchov dokáže pekne potrápiť aj skúsených domácich majstrov.S produktom BETON FIX jednoducho opravíte praskliny v betóne, výtlky, vydrolené hrany, rohy a ďalšie nedokonalosti. Je vhodný na použitie v exteriéri i interiéri, takže s ním ľahko zvládnete napríklad opravu betónovej podlahy v garáži, zatiahnete praskliny v betóne na balkóne, alebo opravíte vydrolené hrany schodov na terase.

Čo všetko opravíte s Betón Fixom

Ide o dvojzložkový tmel na báze polyesterovej živice, ktorý sa skvele hodí na rýchle opravy betónu. Či už ide o opravy betónových podláh, opravu vonkajšieho betónu, praskliny a výtlky, alebo estetické úpravy hrán a rohov, BETON FIX ponúka jednoduché a efektívne riešenie. Skvele sa tiež hodí ako lepidlo na kameň a murované prvky. Je jednoducho ideálnym pomocníkom na renováciu terasy, balkóna alebo garáže.

Ako na rýchlu opravu betónu?

Jednoduché použitie a úspora času je pre nás prioritou, preto sme aj u BETON FIX zvolili maximálne komfortné balenie s aplikátorom, ktoré zvládne použiť skutočne každý. Nie ste práve zručný domáci majster? To vôbec nevadí! Kartuša sa postará ako o miešanie dvojzložkovej hmoty, tak o správnu aplikáciu. Budete potrebovať len aplikačnú pištoľ a stierku alebo špachtľu.

  1. Pri oprave betónu je potrebné všetky praskliny, výtlky a ďalšie miesta, kam budete hmotu aplikovať, starostlivo očistiť. Prachu sa najlepšie zbavíte vyfúkaním pomocou stlačeného vzduchu, ale v domácich podmienkach postačí obyčajný vysávač.
  2. Odskrutkujte uzáver kartuše a nasaďte trysku. Vytláčajte pomocou aplikačnej pištole hmotu mimo miesta aplikácie (napríklad na kus kartónu), kým nedosiahnete rovnomerný odtieň. To znamená, že obe zložky sú rovnomerne premiešané a BETON FIX je pripravený na použitie.
  3. Aplikujte opravnú hmotu priamo do prasklín, výtlkov a škár. Snažte sa natlačiť hmotu čo najhlbšie a vyplniť celý priestor.
  4. Hmotu zahlaďte a vyrovnajte stierkou alebo špachtľou. V prípade opravy hrán schodov alebo rohov vymodelujte do požadovaného tvaru.
  5. Zhruba po jednej hodine je povrch vytvrdnutý a dá sa ďalej brúsiť alebo pretierať.

Beton Fix je možné použiť aj pri teplotách pod bodom mrazu. V tom prípade je ale dôležité, aby nebola kartuša so zmesou studená. Odporúčame ju vopred nechať nahriať na 20 °C. Produkt skladujte v temperovaných priestoroch pri teplotách od +5 °C do +25 °C dnom dole.

Po použití nezabudnite starostlivo očistiť všetky nástroje a stierky. Hmota pomerne rýchlo tuhne a drží na všetkom, čoho sa dotkne. Pokiaľ nechcete prísť o svoju obľúbenú stierku, včas ju utrite od zvyškov zmesi. To isté platí pre miesta, kam vám BETON FIX náhodou ukvapol a hmotu vytlačenú z pištole pred dokonalým premiešaním. V opačnom prípade budete mať s nechcenými kúskami hmoty zbytočnú prácu navyše.

Tipy a triky na opravu betónu

  • Veľmi tenké praskliny môžete preškrabnúť a rozšíriť vhodným nástrojom, prípadne brúskou. Hmota sa lepšie dostane až na dno a oprava prasklín v betóne bude trvácnejšia.
  • Produkt BETON FIX je možné aplikovať aj na vlhké povrchy, nemusíte sa teda báť opráv vydroleného betónu v exteriéri.
  • Ak nemáte doma profesionálnu stierku alebo špachtľu, môžete pri drobnejších opravách improvizovať. Skvele sa na tento účel hodia staré vernostné kartičky veľkosti platobnej karty.

Produktov na opravu prasklín v betóne je celý rad. Ak chcete ale rýchly a kvalitný výsledok s minimom úsilia, bude pre vás dvojzložkový BETON FIX skvelým partnerom. Opravu prasklín v betóne máte hotovú za pár minút a za hodinu už môžete pokračovať v ďalšej práci.

Ak opravujete balkón alebo terasu, bude vaším ďalším krokom určite aplikácia hydroizolácie a pokládka dlažby. Už viete, ako na to? Poradíme vám napríklad s tým, ako sa vyznať vo flexibilných lepidlách na obklady a dlažbu.

Detailné informácie k výrobku, postupy, hodnoty atď. sú uvedené na stránke produktu alebo v technickom liste.