Rekonštrukcia kúpeľne alebo balkóna o tri dni skôr? Predtým nemožné sa stáva realitou

Rekonštrukcia kúpeľne alebo balkóna o tri dni skôr? Predtým nemožné sa stáva realitou

Predstavte si rekonštrukciu kúpeľne alebo balkóna hotovú o tri dni skôr ako ste si kedy mysleli. Čo by ste povedali, keby to nebol iba sen, ale realita? Posuňte svoj projekt o úroveň vyššie s modernými materiálmi na báze MS polymérov.

Rekonštrukcia kúpeľne klasickou hydroizoláciou alebo hybridnou?

Dnes je použitie hydroizolácie pod dlažbou balkónov alebo kúpeľní samozrejmosťou. Momentálne je na trhu je celá škála klasických produktov na cemento-polymérovej báze, väčšinou dvojzložkových alebo jednozložkové na disperznej báze, ktoré sú vo vedrách už pripravené na okamžité použitie. V spojení s kvalitným flexibilným cementovým lepidlom potom tvoria systémové riešenie.

Položili ste si ale niekedy otázku, či to nejde urobiť lepšie, rýchlejšie a kvalitnejšie? Predstavte si elastické lepidlo a hydroizoláciu 2v1. Náš hybridný tmel a lepidlo MAMUT GLUE High Tack pozná takmer každý a zákazníci dobre vedia, že sa naň dá spoľahnúť aj pri lepenie obkladov. Novou vývojovou vetvou sú elastické lepidlá, ktoré fungujú súčasne ako hydroizolácia. Absolútnou špičkou v produktoch Den Braven je Elastické lepidlo a hydroizolácia DUO FLEX L8600. Vďaka nemu môžete svoj projekt realizovať rýchlejšie, efektívnejšie a s vysokou kvalitou.

Výhody a prednosti moderných materiálov na báze MS polymérov

  • Pripravené na použitie: Okamžite pripravené na použitie, bez nutnosti miešania a ďalších prác.
  • Multifunkčný produkt 2v1: Jedno lepidlo, ktoré slúži ako hydroizolácia aj ako lepidlo na obklady a dlažbu.
  • Bez penetrácie alebo adhézneho mostíka: Na nesavé podklady aplikácie je možná bez nutnosti použitia primeru. Na nové a savé podklady môžete lepiť bez prípravy – ideálne pre novostavby!
  • Rýchla rekonštrukcia: Pri rekonštrukciách môžete po odmastení lepiť priamo na pôvodnú keramickú dlažbu.
  • Univerzálne použitie: Dá sa použiť aj na ťažké a pružné podklady, vrátane dreva, OSB dosiek alebo drevotriesky. Rozumie si aj s anhydridovými podkladmi. Nemá problém s vodou ani mrazom.
  • Všetkými smermi: Vhodný na použitie na steny i podlahy, pri zvislej aplikácii nesteká.
  • Jednoduchá aplikácia: Bez páskovej hydroizolácie, pružne prekonáva praskliny, dilatačné škáry a medzery.
  • Časová úspora: V porovnaní s konvenčnými systémami hydroizolácií vyniká rýchlosťou a znižuje potrebu počtu vrstiev.
  • Vhodné na lepenie veľkoformátovej dlažby: Vyniká vysokou pevnosťou a mimoriadne sa hodí pre moderné veľkoformátové dlažby.
  • Ďalšie výhody: Vypĺňa nerovnosti podkladov, nespôsobuje koróziu kovov a tlmí kročajový hluk.

Ako na hydroizoláciu a lepenie dlažby novou metódou?

Lepenie dlažby lepidlom s hydroizoláciou DUO FLEX L8600 je až prekvapivo ľahké. S trochou šikovnosti zvládne rekonštrukciu kúpeľne alebo balkóna aj domáci majster. Pokiaľ uvažujete nad lepením dlažby MAMUTOM, toto je riešenie, ktoré hľadáte.

Príprava podkladu pod hydroizoláciu

Pokiaľ máme kvalitný nový savý podklad alebo prevádzame rekonštrukciu priamo na keramickú dlažbu, stačí povrch očistiť a odmastiť. Nie je potrebná žiadna penetrácia alebo adhézny mostík. Všetky detaily nájdete v produktovej dokumentácii k hydroizolačnému lepidlu.

Ako sa nanáša hydroizolácia do kúpeľne

Hydroizolačné lepidlo nanášame hladítkom v jednej vrstve s hrúbkou 2 mm. Hmota sa nemieša, ale aplikuje priamo. Do kútov, rohov a prípadne dilatačných škár nie je potrebné vkladať žiadne pásy.

Lepenie obkladov

Po úplnom vyschnutí hydroizolácie (24 hodín) lepíme najskôr keramické obklady a následne dlažbu. Opäť nanášame hmotu iba jednostranne, čo znižuje spotrebu oproti cementovým lepidlám.

Dokončovacie práce

Po zaschnutí hmoty robíme zaškárovanie škárovacou hmotou, kúty riešime pružným tmelom. Celý proces je rýchly a jednoduchý, a vďaka moderným materiálom na báze MS polymérov získate dokonale pružný a extrémne pevný spoj.

Úspora času a nekompromisná kvalita

Ak porovnáme naše inovatívne riešenie s konvenčným systémom hydroizolácie a lepenie keramických obkladov, dôjdeme k úspore času až tri dni. Vďaka moderným materiálom na báze MS polymérov sa vyhnete zdĺhavým procesom, ako je penetrácia, vkladanie pásov do rohov, druhá poistná hydroizolačná vrstva alebo dlhé technologické prestávky medzi pokládkou dlažby a škárovaním.

Elastické lepidlo a hydroizolácia DUO FLEX L8600 je presne tým, čo potrebujete pre váš projekt rekonštrukcie kúpeľne alebo balkóna. Nemusíte premýšľať nad tým, aký podklad sa najlepšie hodí pre vašu novú dlažbu. Lepidlo jednoducho použite priamo na betón, anhydrid, drevo, plech, epoxy náter alebo pôvodnú dlažbu. Bez starostí o vkladanie pružných pásov do rohov hydroizolácie a ďalšie komplikácie spojené s tradičnými riešeniami. S DUO FLEX získate absolútne pružné a extrémne pevné lepidlo a hydroizoláciu 2v1 s kročajovým útlmom.

Produkt je dostupný vo vedrách po 5 a 15 kg v béžovej alebo šedej farbe. Náš tím technikov vám rád poradí ohľadom použitia a vlastností lepidla s hydroizoláciou. Vyberte si v z našej ponuky a začnite budovať, alebo sa pozrite na naše články o flexibilných lepidlách na dlažbu a obklady a trendoch v lepení obkladov.